Pärnus ja Soomaal toimub Euroopa põlislooduse konverents

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomaa külastuskeskus.
Soomaa külastuskeskus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Homsest reedeni korraldab rahvusparkide ühendus PAN Parks Soomaal ja Pärnus Euroopa põlislooduse konverentsi, kus käsitletakse kaitse ja turismi korraldust rahvusparkides.

Konverentsil arutatakse, milline on põlislooduse kaitsealade panus üleeuroopalise elurikkuse strateegia täitmisel ning kuulutatakse välja uus üleeuroopaline algatus, mille eesmärk on 2015. aastaks kaitsta vähemalt miljonit hektarit põlisloodust Euroopas.

„Pärnus aset leidev konverents on kindlasti üleeuroopaliselt oluline, sest on tänavu ainus laia osalejaskonnaga rahvusvaheline üritus, kus arutatakse Euroopa põlislooduse kaitse temaatikat,“ ütles keskkonnaameti looduskaitse juhtivspetsialist Murel Merivee. „ Euroopa on inimtegevusest väga oluliselt mõjutatud ja põlisloodust on siin vähe. Et mitmed liigid ja paljud looduslikud protsessid sõltuvad just põlisloodusest, on nende väheste alade kaitse väga oluline.“

Kolmapäeval on osalejatel võimalus tutvuda Soomaa rahvuspargiga ja näha Soomaa vaatamisväärsusi kolmel ekskursioonil. Matkad toimuvad kanuuga mööda Raudna ja Lemmjõge, jalgsi Kuresoos ja Riisa rabas ning Lemmjõe luhal.

Konverentsi programm jätkub neljapäeval ja reedel Pärnus Strandis tubaselt ettekandeid kuulates ning aruteludes osaledes.

Tänavu on konverentsil väga oluline teema, kuidas tuua põlisloodus inimestele lähemale (vabatahtlike kaasamise, turismi, loodushariduse abiga). Ettekannete kõrval on kavandatud töötoad, kus osalejatel on võimalus samadel teemadel kaasa rääkida.

Konverentsil osalevad ettekannetega nii Euroopa kui Ameerika põlislooduse kaitsega tegelevad spetsialistid, sh Sihtasutuse PAN Parks juhatuse esimees Louis Frankenhuis, Olli Ojala Euroopa Komisjoni keskkonna peadirektoraadist, Põlislooduse fondi tegevjuht Jo Roberts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles