Pärnu pansionaat hooldab vanainimesi ilma loata

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villa Mare sisevaade, mis on jäädvustatud kaks aastat tagasi.
Villa Mare sisevaade, mis on jäädvustatud kaks aastat tagasi. Foto: Ants Liigus

Eakate hooldekoduna tegutsev Pärnu pansionaat Villa Mare rikub tuleohutusnõudeid majas, kus ei tohi üldse hooldusteenust osutada, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eelmisel kolmapäeval esitas Lääne-Eesti päästekeskus ettekirjutuse Pärnus asuvale eakate pansionaadile Villa Mare, kus leiti kontrolli käigus kuus tuleohutusnõude rikkumist. Pealegi puudub asutusel üldse kasutusluba seal hooldusteenuse pakkumiseks. Kaks aastat tagasi avatud asutus reklaamis ennast toona aga välja kui peavari voodihaigetele ja puuetega inimestele.

Ajalehe andmetel on omanik taotlenud küll kasutusluba Pärnu linnavalitsuse kaudu 2009. aastal, kuid hoonega tutvunud päästekeskus ei andnud selleks kooskõlastust, sest see maja ei vastanud neile tingimustele, mida hoolekandeteenuse osutamiseks tuleb täita. Nüüd tuleb välja, et Villa Mare on siiski sellele vaatamata kogu aeg seda teenust seal pakkunud.

Selle kohta saatis päästekeskus nüüd märgukirja Pärnu linnavalitsusele, kes peaks tegema ehitusjärelevalvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles