Reservõppekogunemistel keskendutakse objektikaitsele

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu näidislahing. Foto on illustratiivne
Kaitseliidu näidislahing. Foto on illustratiivne Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sellesügisestel Kaitseliidu reservõppekogunemistel keskendutakse sisejulgeolekule ja objektikaitsele. Esimesed selle eriala spetsialistidele mõeldud kolmepäevased kogunemised toimuvad Pärnu- ja Läänemaal.

Pärnumaal Potsepa karjääris saab mitmekülgset väljaõpet sadakond Kaitseliidu kohaliku maleva sisekaitsekompanii liiget. Teine samade eesmärkidega kogunemine leiab samaaegselt aset Läänemaal. Objektikaitsele pühendatud õppused viiakse sel sügisel läbi veel Kaitseliidu kuues malevas, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Kaitseliidu reservõppekogunemised on siiamaani läbi viidud lahingukompaniile, siis sisekaitsekompaniile, mis on üks maleva allüksustest, aga seda õppust viiakse läbi Eestis küll esimest korda. Erinevus seisneb selles, et kui lahingukompaniid on n-ö tavaline jalavägi, kes piltlikult öeldes rindejoonel sõdib vastase vastu, siis sisekaitsekompanii on see üksus, kes võitleb tagaliinil ehk tema põhiülesandeks on tagalas olevate objektide kaitsmine, julgestamine jne," selgitas Kaitseliidu Pärnumaa maleva väljaõppeülem Lauri Larm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles