Rotarid külastavad gümnaasiume

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Rotary klubi liikmed külastavad käesoleval nädalal Pärnu gümnaasiume, et tutvustada gümnasistidele oma klubi tegevust, õpilasvahetuse ja stipendiumide taotlemise võimalusi.

Pärnu Rotary klubi president Andres Laanemets märgib, et Rotary õpilasvahetus aitab gümnaasiumis õppival noorel tutvuda oma eelistatud riigi, sealse rahva ja kultuuriga, arendada enda võõrkeeleoskust, leida sõpru ja saada osa Rotary pakutavast mitmekülgsest programmist.

Laanemetsa jutu järgi elatakse üldjuhul peredes ja õpilasel tuleb tasuda sõidu- ja asjaajamiskulu. “Eesti noorte eelistatumad riigid on Euroopa kõrval olnud USA, Austraalia, Kanada ja Brasiilia,” avaldab ta. Rotary õpilasvahetusest huvitatud leiavad täpsema info leheküljelt www.ronoova.ee

Vahetusõpilase kandidaadil tuleb oma soovist teada anda Pärnu Rotary klubi noorsoovahetuse asjurile Kristjan Puusillale.

2004. aastast väljastab Pärnu Rotary klubi noortefond stipendiume, mis on mõeldud andekate noorte toetamiseks, selgitab Laanemets.

Stipendiume antakse välja viies kategoorias 3840 euro väärtuses ja kandideerimise tingimused on kirjas Pärnu Rotary klubi noortefondi kodulehel www.noortefond.parnurotary.ee.

Peale õpilasvahetuse ja stipendiumide tutvustamise räägivad Rotary klubi liikmed noortele oma valdkonna eripäradest ja perspektiividest. “Loodame, et klassikalistest koolitundidest erinevad kohtumised avardavad noorte silmaringi ja abistavad neid kutsevalikul,” lisab Laanemets.

Koole külastavad tootmisettevõtte Albaro juhataja Arvo Villmann, Nordea panga Pärnu äriüksuse juhataja Mati Tiimus, YIT Ehitus ASi juhatuse liige Toomas Rapp, Tartu ülikooli Pärnu kolledþi direktor Henn Vallimäe, Tallinna ülikooli õppejõud Kristjan Puusild ja Sütevaka gümnaasiumi direktor Andres Laanemets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles