EAS toob Pärnu kontorisse veerandsada ametikohta

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane Riia maja. Sõnad “Kohvik”, “Tööriiete pood” jne on illustreerivad.
Tulevane Riia maja. Sõnad “Kohvik”, “Tööriiete pood” jne on illustreerivad. Foto: Riho Jagomägi

Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) plaanib sügisel avada peagi valmivas Riia majas Pärnu kontori, kus hakkab tööle 25 inimest.

EASi juhatuse esimehe Alo Ivaski sõnutsi kavatseb asutus kõik 25 siinset ametikohta täita hiljemalt järgmise aasta esimese kvartali lõpuks.

„Pärnusse liikuvad töökohad jagunevad kõikide osakondade vahel ja näiteks võib tuua selliseid ametikohti nagu IT-arendusspetsialist või hankespetsialist,” seletas Ivask.

Ivask märkis, et töökohtade ületoomisel proovib EAS ära kasutada loomulikku rotatsiooni. „Kui meilt inimesed liiguvad, kaalume, kas see ametikoht oleks võimalik luua Pärnusse,” selgitas ta. „Juba on meil Pärnus kaks inimest tööl ja üsna pea alustab veel viis.”

EAS annab regionaalvaldkonna toetusskeemide menetlemise sügisest üle riigi tugiteenuste keskusele (RTK) ja seepärast läheb EASist RTKsse 44 nende toetustega seotud ametikohta.

Eelmisel aastal pidi EAS looma Pärnusse 30 töökohta. Kuna EAS oli varem mõelnud viis RTKsse üleminevat ametikohta viia Pärnusse, vastutab kokkuleppel ministeeriumi ja RTKga nende viie töökoha Tallinnast väljaviimise eest RTK. Seega peab EAS Pärnu esindusse looma vastavalt 25 ametikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles