Galerii: Pärnus valitseb pidupäeval lipuikaldus

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki tänane taasiseseisvuspäev on üks kolmest päevast aastas, mil Eesti lipp tuleks heisata kõigil elu-, äri-, büroohoonetel, võis Pärnus kesklinnas täna lipumerest vaid und näha.

Näiteks Karja ja Aia tänaval lehvis lipp silma järgi hinnates iga viienda-kuuenda maja küljes. Kohati oli tänavajuppe, kus lippe polnud näha mõnesaja meetri ulatuses.

Riigilipu heiskavad kõik riigi- ja omavalitsusasutused ja avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Rahvusliku ühtsustunde väljendamiseks on kõik ülejäänudki oodatud sinimustvalget heiskama.

27 aastat tagasi, 20. augustil 1991 taastati rahvuslikul üksmeelel Eesti Vabariigi iseseisvus. Ülemnõukogu otsus Eesti riiklikust iseseisvusest lõpetas Nõukogude okupatsiooni ja taastas Eesti riikliku iseseisvuse, muu hulgas taastati diplomaatilised suhted muude riikidega. Esimesena tunnustas Eesti taastatud iseseisvust 22. augustil 1991 Islandi Vabariik.

Lipud heisatakse päikesetõusul ja langetatakse loojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb see pimedal ajal valgustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles