Eesti 200 koostab riigikogu valimisteks Pärnumaal nimekirja

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumine Eesti 200 teatas erakonna moodustamisest.
Liikumine Eesti 200 teatas erakonna moodustamisest. Foto: Erik Prozes

Eile erakonna loomisest teada andnud poliitiline liikumine Eesti 200 ei plaani Pärnumaal piirkonnaorganisatsiooni luua, kuid kevadistel riigikogu valimistel kavatseb Pärnumaal oma nimekirjaga välja tulla.

Eesti 200 tööd maakondades koordineeriva Igor Taro sõnade kohaselt pole liikumisel ühegi pärnumaalse nime veel välja käia, kuid valimiste ajaks koostatakse siingi nimekiri.

“Meie vastu on huvi tuntud, samuti kutsume ise inimesi endaga liituma,” seletas ta.

Taro jutu järgi ei plaani liikumine siin luua piirkondlikku organisatsiooni nagu poliitilistel erakondadel. “Me ei kasuta vanaaegset skeemi ega ehita parteipiirkondi üles,” lausus Taro. “Kasutame suhtlemisel tänapäevaseid moodsaid kanaleid.”

Taro sõnade kohaselt kohtub liikumine huvilistega piirkondlikul tasandil seminari vormis. “Üks seminar on meil Pärnus juba olnud, järgmine tuleb septembri alguses,” märkis ta.

Eesti 200 teatas eile, et plaanib osaleda 2019. aastal riigikogu valimistel, selleks on vaja novembriks luua erakond.

Rajatava erakonna põhiväärtused on liikumise ühe eestvedaja Kristina Kallase väitel isikuvabadused, läbipaistvus, igaühe vastutus ja avatus.

Seni on MTÜna tegutseva poliitilise liikumisega liitunud umbes paarsada inimest. Erakonna registreerimiseks läheb vaja 500 liiget.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles