Grossi toidupoodide kett laieneb Vändrasse

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grossi pood tuleb Vändra alevi bussijaama lähedale tühermaale Pärnu–Paide maantee ääres.
Grossi pood tuleb Vändra alevi bussijaama lähedale tühermaale Pärnu–Paide maantee ääres. Foto: Urmas Luik

Kontserni OG Elektra ja omanimelise kaupluseketi omanik Oleg Gross loodab heal juhul tuleva aasta suveks, kuid kindlasti jõuludeks Vändra alevisse poe valmis ehitada.

Teise poeketi ja konkurentsi lisandumisega ennustab Gross alevis toiduhindade märgatavat alanemist.

Hinnad peaksid langema

Ettevõtja sõnas, et Vändra jäi talle silma tavaloogika järgi, kuna Türil on Grossi toidupood ja kaupa sinna veetakse, sealt edasi Vändra on aga katmata.

“Alevis on praegu ju Vändra tarbijate ühistu üksinda. Igaüks otsib sellist kohta, kus oleks äril mõtet, ja selles mõttes ma arvan, et sealsed inimesed võidavad ning see paik on kahele ketile jõukohane. Kui on vaid üks kett, siis see ilmselt ei ole normaalne, arvestades Eesti konkurentsi keskmiselt,” avaldas ärimees.

Gross on kindel, et konkurendi tulekuga Vändras toidukauba hinnad kukuvad. “Kujutan ette, et viis kuni seitse protsenti ikka,” ennustas ta oma senisele kogemusele tuginedes.

Grossi toidu- ja esmatarbekauba pood koos parklaga tuleb Pärnu–Paide maantee äärde bussijaamast veidi Paide suunas kinnistutele aadressiga 26 ja 30, vastav detailplaneering sai äsja kehtestatud alevivolikogus. Praegu asub seal tühermaa.

Aadressi järgi Pärnu–Paide maantee, ametliku teenimega Mudiste–Suure-Jaani–Vändra on alevi üks peatänavaid, kus kulgeb aktiivne liiklus.

Tulevasest Grossi toidupoest üle maantee jääb Pärnu REVi ehituspood, kahel küljel asuvad eramud ja ühel pool paikneb kunagine aiandus-mesindusseltsi hoone, mis nüüd on erakätes.

Kehtestatud detailplaneeringus on varasema lahendusega võrreldes rida muutusi. Muudetud on kavandatava kaupluse asukohta, sellega seoses vähenes parkla suurus ja suurenes haljastuse osa. Muudetud on liikluskorraldust: ainus juurdepääs on mahasõit Pärnu–Paide maanteelt. Parkla jääb maantee poole.

Vändra on ainus Pärnumaal

“See oli tõesti planeering, mis inimestes huvi tekitas ja tänu sellele, võrreldes eskiislahendusega, kindlasti halvemaks ei läinud. Naabrid olid võimaliku müra pärast hästi mures ja tegelikult Oleg Gross tuli neile vastu, kõigi ettepanekutega nõustuti,” rääkis Vändra alevivalitsuse maakorraldaja Anne Kangert.

Gross kinnitas Pärnu Postimehele oma kavatsust kaupluse rajamisega kiiresti edasi minna. Selleks tuleb kõigepealt valmis saada ehitusprojekt.

“Ma ei taha siin midagi ette heita Vändrale, vaid viimastel aastatel on asjaajamisel bürokraatia üleüldse nii palju tugevnenud, et kordades rohkem aega läheb planeeringute tegemisele. Seda räägivad ka teised ettevõtjad,” arutas Gross.

“Ehitama hakkame vahetult pärast seda, kui oleme saanud ehitusprojekti ja ehitusloa. Praegu tegelemegi ehitusprojekti koostamisega. Nii palju on kindel, et järgmise aasta sügiseks või hiljemalt jõuludeks on kauplus kindlasti valmis, kuid loodan suveks,” kinnitas Gross.

Ettevõtja lisas, et mujale Pärnu maakonda Grossi toidukaupluste kett lähiajal ei ulatu, sest Vändrast edasi saaks järgmine koht olla vaid Pärnu. Kui rääkida poeketi plaanidest naabermaakondades, jäävad Grossi sõnutsi Vändraga samasse sõõri Suure-Jaani ja Võhma Viljandi- ja Järvakandi Raplamaal, kus veel keti kauplusi avatud pole.

 

Ettevõttest

* OG Elektra on 100 protsenti kodumaisele erakapitalile rajatud äriettevõte, mis alustas 1991. aastal kahe kauplusega. Põhitegevus on toiduainete tootmine ja müük.

* Kontsern koosneb eri ettevõtetest: tootmisüksustest, logistikakeskusest ja jaekaupluste ketist, mis kõik töötavad ühe eesmärgi nimel – toota kvaliteetseid toiduaineid ja viia need kaupluseketi kaudu tarbijateni.

* Algusaastatel rajati poode ainult Lääne-Virumaale, kuid praeguseks on ettevõttel oma keskladu ning 39 toidu- ja esmatarbekauplust mitmel pool Eestis. Kauplused asuvad Lääne- ja Ida-Virumaal, Tallinnas, Harju-, Jõgeva- ja Järvamaal.

* Ettevõtte põhimõte on olla parimate hindade, hea kvaliteedi ja koduse toiduga oma segmendi tugev tegija.

* OG Elektra AS annab tööd ligikaudu 700 inimesele.

Andmed: OG Elektra

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles