Vändra hooldekodu peremajade ehitushankele tehti seitse pakkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändrasse Vihtra tee äärde tervishoiukeskuse kõrvale rajatav hoolekandeküla koosneb tegevusmajast ja viiest peremajast.
Vändrasse Vihtra tee äärde tervishoiukeskuse kõrvale rajatav hoolekandeküla koosneb tegevusmajast ja viiest peremajast. Foto: Innopolis Insenerid eskiis

AS Hoolekandeteenused kavatseb rajada 11 asupaika üle Eesti kokku 55 kümnekohalist peremaja, peale selle on kavas rajada uusi tegelusmaju ja rekonstrueerida seniseid. Pärnumaale Vändrasse kavandatavate peremajade ehitushankele tehti seitse pakkumist.

Uued peremajad kerkivad Harjumaal Vääna-Vitti ja Kehrasse, Läänemaal Uuemõisa, Ida-Virumaal Sinimäele, Järvamaal Türile, Lääne-Virumaal Tapale, Pärnumaal Vändrasse, Tartumaal Kodijärvele, Valgamaal Tõrvasse ning Viljandimaal Viljandisse ja Karulasse. Vääna-Vitis, Kodijärvel ja Karulas laiendatakse juba olemasolevaid erihooldekodusid, ülejäänud asukohtades alustab Hoolekandeteenused teenuse osutamist esimest korda.

Esimesed uued majad valmivad järgmise aasta kevadel Karulas. Järgnevad Viljandi, Kehra, Tapa ja Uuemõisa. 2012. aasta lõpuks plaanib Hoolekandeteenused enamiku kavandatud peremajadest valmis ehitada.

Reedel tuli AS Hoolekandeteenuste väljakuulutatud Vändra hooldekodu viie peremaja ja välisrajatiste ehituse peatöövõtu riigihankele seitse pakkumist, mis jäid hinnavahemiku 2,16–2,75 miljonit eurot. AS Hoolekandeteenuste infojuht Kadri Lehenurm ütles, et pakkumised esitasid OÜ Arco Ehitus, AS Eston Ehitus ühiselt ASiga Nordecon, OÜ KRTL, AS Merko Infra ühiselt ASiga Merko Ehitus, AS Oma Ehitaja, AS Remet ja OÜ Riverside.

Lehenurme sõnul võib hanke võitja selguda novembri lõpuks.

Vändra hooldekodu viie peremaja hange on Lehenurme jutu järgi osa suuremast psüühilise erivajadusega inimestele mõeldud erihooldekodude reorganiseerimise projektist.

Praegu on peale Vändra toimumas Sinimäe peremajade ja välisrajatiste hange. Novembris on kavas välja kuulutada Tõrva, Kodijärve ja Türi hanked ning tänavu detsembris Vääna-Viti peremajade hange.

Projekti kogumaksumus on rohkem kui 26 miljonit eurot. Projekti rahastab 85 protsendi ulatuses Euroopa regionaalarengu fond ja ülejäänud osas Eesti riik.

Uute tänapäevaste teenusekohtade valmides suletakse amortiseerunud ja tänapäevase erihoolekandeteenuse osutamiseks ebasobivad erihooldekodudud, selgitas Lehenurm. Juba käesoleva aasta lõpus plaanib Hoolekandeteenused panna enampakkumisele Kernu, Mõisamaa, Ravila ja Udriku mõisahooned koos nendel kinnistutel paiknevate hoonetekompleksidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles