Seeneline sattus metsas miini otsa

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seeneline leidis Lääneranna vallas Esivere külas metsast miinipildujamiini.
Seeneline leidis Lääneranna vallas Esivere külas metsast miinipildujamiini. Foto: Lääne-Eesti pommirühm

Lääne-Eesti pommigrupi demineerijad käisid laupäeval Lääneranna vallas Esivere külas tegemas kahjutuks seenemetsast leitud miinipildujamiini.

Häirekeskus sai üleeile teate metsas käinud inimeselt, kes oli leidnud teest umbes 200 meetri kauguselt pommitaolise eseme.

Demineerijad tuvastasid, et leitud lõhkekeha oli miinipildujamiin ja see läks hävitamisele.

Päästeamet tunnustab inimest, kes leiu korral käitus õigesti, märgistades selle asukoha ja teatades kahtlasest esemest kohe häirekeskusele.

“Ükskõik, millise sõjamoonaga on tegemist, igal juhul on see ohtlik ja seda peab käsitsema ülima ettevaatlikkusega. Päästeamet juhib tähelepanu, et mitte mingil juhul ei tohi kahtlast eset kaasa võtta ega liigutada. Selleks, et ennast ja teisi mitte ohtu seada, tuleks lõhkekeha kust iganes leides kahtlast eset mitte puutuda. Leiu korral helistada alati hädaabinumbril 112,” ütles Lääne päästekeskuse pressiesindaja Maris Moorits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles