Malmö tänav pikeneb

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius kinnitas, et on otsustatud kasutada soodsat aega ja Nikolai ja Munga tänava vahelisel lõigul torutööde järgse pinnasetaastamise käigus ehitatakse varasema murukatte asemel kergliiklustänav.

“Malmö tänav saab oma pikenduse,” lubas Kosenkranius.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Maria Murakas-Ollo kirjelduse järgi tuleb tänavalõik kaks meetrit lai ja see sillutatakse betoonist tänavakattekividega. Pimedal ajal tänav valgustatakse. Tegemist on kergliiklusteega, kus võivad liikuda jalakäijad ja ratturid, mitte autod.

“Meile on lubatud, et Malmö pikendus ehitatakse valmis lähema kahe nädala jooksul,” ütles Murakas-Ollo.

Mõte anda Pärnu kesklinna vanadest tänavatest ühele tagasi oma ajalooline kulgemine Vee ja Nikolai tänava vahelisel lõigul tekkis kaevamistööde ajal, kui AS Pärnu Vee tellimisel ehitati Malmö tänava joonele uus kanalisatsiooni- ja veetorustik.

Sealne haljastus, mis vana tänavalõigu asemele oli rajatud, sai niikuinii kaevamise käigus üles võetud.

Mururiba asemele tänava rajamise mõtte kiitsid heaks nii linnaarhitekt Karri Tiigisoon, majandusosakonna juhataja Mait Talvoja, linnas torutöid koordineeriva Pärnu Vee juhataja Garri Suuk kui projektijuht Jaanus Vent.

Samale seisukohale jõudis Pärnu linnavalitsuski, ehkki tänavaehitus tuleb linnal kinni maksta, samal ajal kui muru taastamine läinuks torutööde jälgede kõrvaldamiseks mõeldud rahast ja Pärnu Vee arvelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles