Pärnus avastati veel üks võltsitud 100eurone

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võltsitud 100-eurone rahatäht.
Võltsitud 100-eurone rahatäht. Foto: Liis Treimann / Postimees

Pärnus on lühikese ajavahemiku jooksul avastatud kolm võltsitud 100eurost rahatähte, eile avastati valeraha Papiniidu tänaval asuvas pangakontoris.

Võltsimistunnustega 100eurone rahatäht avastati pangakontoris eile kella 14 ajal, teatas politsei.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Ermi teatel tõi üks mees pangakontorisse sularaha ja valeraha avastati teiste rahatähtede seast kontrollimise käigus.

Võltsitud 100eurone avastati Pärnus Papiniidu pangakontoris raha kontrollimisel ka esmaspäeval ja samuti reedel Vanal turul. 100euroseid valerahasid tuvastati eelmisel nädalal veel Tartus ja Viljandimaal.

Prokuratuuri pressiesindaja teatel on viimastel päevadel Pärnus avastatud valerahadel erinevad seerianumbrid.

Ermi sõnutsi tuleks eriti tähelepanelik olla, kui väikese ostu eest soovitakse maksta suure kupüüriga. „Kui kauplemiskohas pole võimalik rahatähte kontrollida, tuleks selleks pöörduda mõne lähedal asuva kaupluse poole,“ sõnas ta.

Samuti soovitab prokuratuur tutvuda käibel olevate rahatähtede turvaelementidega ja neid tähelepanelikult jälgida. Euro turvaelemendid on ära toodud näiteks Euroopa Keskpanga veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles