Paikusel algas üle 900 000 euro maksva tehnoküla ehitus

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile algasid Paikuse osavallas Rukkilille tööstuskülas arendustööd, mille tulemusena lisandub umbes 140 uut töökohta.
Eile algasid Paikuse osavallas Rukkilille tööstuskülas arendustööd, mille tulemusena lisandub umbes 140 uut töökohta. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Paikuse osavallas Rukkilille tööstuskülas löödi kopp maasse, et arendada kohalikku ettevõtluskeskkonda ja luua töökohti.

Paikuse osavalla juhataja Kuno Erkmanni sõnade järgi algasid tööd üleeile. “Alustatud on tänavavalgustuskaabli kraavi kaevamise ja valgustuspostide kannude paigaldamisega,” selgitas Erkmann, lisades, et alustatakse ka teetöödega.

Projekti käigus arendatakse välja 5,8 hektaril paiknev tööstusala vähemalt nelja krundina koos kommunikatsioonide (vesi, kanalisatsioon, tuletõrjevesi) ja elektrivarustusega. Samuti ehitatakse mustkattega tee koos valgustusega.

Projekti tingimustes on ühe punktina kirjas, et toetuse saaja peab tagama aasta pärast projekti lõppu 53 lisanduvat töökohta ja kolme aasta pärast 140. Uute mitterahalist abi saavate ettevõtete arv peab kolm aastat pärast projekti lõppu olema aga neli.

Riigihanke tulemusena on ehitaja TREF Nord AS, projekti kogumaksumus on 913 806 eurot, millest ettevõtluse arendamise sihtasutuse toetab 776 735 euroga, ülejäänud summa moodustab omaosalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles