Pärnu kandideerib Euroopa kultuuripealinnaks Tartu ja Viljandiga

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droonifoto Pärnu kesklinnast.
Droonifoto Pärnu kesklinnast. Foto: Ardi Truija

Pärnu linnavolikogu toetas rae ettepanekut kandideerida Euroopa 2024. aasta kultuuripealinnaks koos Tartu ja Viljandiga, sest koos suudetakse pakkuda enam.

“Kõik kolm linna tahavad huvitavat, loomingulist ja keskkonnateadlikku elukeskkonda, väärtustada kohalikku kultuuri ja seda mitmekesistada. Üksteisele tuge pakkudes ja igaühe tugevaid külgi ära kasutades suudame pakkuda enam ja luua sidemed, mis jäävad kestma pärast kultuuripealinnaks olemist,” rääkis abilinnapea Marko Šorin.

Euroopa kultuuripealinna tiitel on üks tuntumaid kultuuriprojekte. Selle fookuses on kultuur kõige laiemas mõistes: teater, muusika, sport, haridus, teadus, sotsiaalvaldkond, keskkond. Suurem eesmärk on piirkonna arengut kiirendada.

“Arutelu käigus leidsime, et Pärnu märksõnad on meri, suviselt kirev kultuurielu, looduslähedus ja 11 000 aasta vanune ajalugu. Viljandi on eeskuju väikelinnast, mis suudab end suureks teha, Tartu haritlaskonnaga ei suudaks Eestis keegi võistelda. Kultuuripealinna tiitel ei tähenda üksikuid ehitisi ega kalleid kontserte, vaid koostööd ja linnade tutvustamist, et inimesi koliks mujalegi kui pealinna ja selle lähiümbrusse,” seletas Šorin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles