Noorsotsid koguvad Pärnumaa lasteaedadele õppevahendeid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppevahendid.
Õppevahendid. Foto: Urmas Luik

Detsembri alguseni saab Pärnus ja maakonna suuremates keskustes näha noori, kes koguvad lasteaedadele õppe- ja kasvatustegevuse vahendeid. Kampaaniaga „Aita lapsel olla loov!“ püütakse juhtida tähelepanu lasteaedade raskele olukorrale ja abistada neid puudu olevate vahenditega.

“Kampaaniaga on algatatud juhtimaks avalikkuse tähelepanu olukorrale, kus lasteaedade ülalpidamine on vaid omavalitsuste ning lapsevanemate kanda. Riigi panus lasteaedadesse on olematu, kuid leiame, et riik peaks alusharidusse panustama. Soovime, et riik näeks lasteaedu kui haridusasutusi,” selgitas noorte sotsiaaldemokraatide lasteaedade projekti Pärnumaa koordinaator Raido Rentnik.

„Paljudes omavalitsustes organiseerivad lapsevanemad lasteaia remondi, mööbli ja vajaminevad tegevusvahendid. Paljudes lasteaedades on ette nähtud kõigest üks euro kuus lapse kohta õppetegevuseks vajaminevate vahendite soetamiseks,“ seisab kampaania pressiteates.

Õppe- ja kasvatustegevuse vahendid on pliiatsid, paberid, liim, värvid, savi, plastiiliin jne. Kogumiskastide kohta leiab infot kampaania kodulehelt lasteaiad.noorsots.ee.

“Soovime, et kõigil lastel oleks võrdsed võimalused, olenemata lapsevanemate rikkusest, ja siinkohal loodame suure südamega pärnakate panusele kampaaniasse,“ lisas koordinaator.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles