Indrek Stahl müüs Rüütli tänava lobudikud maha

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rüütli tänava majad number 20 ja 22 on silma ­riivanud ­aastaid.
Pärnu Rüütli tänava majad number 20 ja 22 on silma ­riivanud ­aastaid. Foto: Mailiis Ollino

Ärimees Indrek Stahl kinnitas Pärnu Postimehele, et müüs maha Pärnu Rüütli tänava 20 ja 22 ajaloolised majad. Nigela väljanägemisega ja kokku kukkuda ähvardavad hooned on pärna­kate silma riivanud juba aastaid. Pidevalt on neil kinnistutel probleeme kodututega.

Dokumentide järgi polnudki Stahl enam nende majade omanik, vaid 2015. aastast kuulusid aastaid vaidlusi põhjustanud ­hooned hoopis tema 87aastasele emale.

“Sain selle müügitehinguga vastu pükse, aga ma väsisin ära ja kaua sa jaksad tuuleveskitega võidelda,” märkis Stahl, viidates tema ja muinsuskaitse pikaajalisele erimeelsusele, kuidas Pärnu peatänava äärsete hoonetega edasi toimida.

Ärimehe jutu järgi müüs ta Rüütli tänava majad Eesti firmale ja avaldas arvamust, et ilmselt müüakse need varsti edasi.

Kinnistusraamatu järgi on majade uus omanik Rüütli Arendus OÜ, firma tegevusaadressi järgi asub see Tallinnas Lasnamäel. Ettevõtte juhatuse liige Tarmo Tamm ütles, et firma tegeleb äsja omandatud majade arendusega edasi.

“Oktoobris-novembris plaa­nime koostöös linnaga liikuda edasi projekteerimisega ja oleneb hoone mahust, mis täpsemalt ­sinna tuleb,” selgitas ta. “Ilmselt suvituskorterid ja hoone esimesel korrusel võiks olla müügipind.”

Veel eile rippus portaalis City24.ee kuulutus, mis tea- tas Rüütli 20 kiirmüügist. Hind 190 000 eurot. Kontaktina oli märgitud kinnisvarafirma Tango Vara OÜ maakler Hillar Viks, ­kelle teatel on see objekt juba müüdud ja kuulutus on ekslikult maha võtmata.

Huvitav on fakt, et Tango ­Vara juhatuse esimees on Tarmo Tamm, kes on ühtlasi ­Pärnus Rüütli 20 ja 22 majad ostnud Rüütli Arenduse juhatuse liige. Viimati nimetatud ettevõtte meiliaadresski on lõpuga Tangovara.eu.

Rüütli 20 ja 22 ära müünud Stahl kinnitas veel eilegi, et tahtis sünnilinnas väga midagi ära teha. “Mul oli raha ja tahtmist need majad korda teha, kuid ­bürokraadid ajasid ainult oma jonni,” selgitas Stahl. “Pärnus on muinsuskaitse ülim ja keegi ei saa nendega hakkama.”

Stahli ja muinsuskaitse vastasseisust on Pärnu Postimees kirjutanud aastate jooksul kümneid artikleid. Juurdeehitatavate ruutmeetrite ega olemasolevate hoonete säilitamise asjus ei jõudnudki ärimees ja amet kokkuleppele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles