Restoraniärimees teeb Mirage‘i maja korda (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütli 40 restaureerimise algus selle aasta septembris.
Rüütli 40 restaureerimise algus selle aasta septembris. Foto: Urmas Luik

Uue omaniku käe all käib Pärnus Rüütli 40 fassaadi remont, muu hulgas tegutseb hoones legendaarne ­ööklubi Mirage.

Pärnu linn müüs maja mullu enampakkumisel 695 000 euro eest OÜ King­expordile, millele kuulub menukas Steffani pitsarestorangi. Firma omanik on Jouni Juhani Johansson. Tema plaane vahendanud Steffani juhataja Ave Kallaste sõnutsi taastatakse nii Rüütli 40 katus kui kogu fassaad, mis oli nii halvas seisus, et sealt pudenes krohvi tänavale.

Kallaste andmetel jäävad kolm ööklubi – Mirage, A.P.T.E.K ja Kassa – hoonesse rentnikena edasi tegutsema. Veel üürib seal ruume NB Kindlustusmaakler OÜ. “Maja teeme lihtsalt korda,” ütles ta.

Restaureerimistööd tehakse muinsuskaitse kooskõlastusel. Näiteks on lubatud kasutada keraamilisi katusekive. Betoonkivid pole lubatud.

Rüütli 40 on kunagise Saksa tütarlastekooli hoone, mis kavandati 1867. aastal ja kuulub muinsuskaitse alla. Veel on majas alles Pärnu linnaarhitekti Olev Siinmaa kavandatud apteegimööbel. Linnaapteek alustas siin tööd 1931. aastal.

Raad üritas ajaloolist hoonet müüa juba 2010. aastal alghinnaga 20 miljonit krooni ehk umbes 1,28 miljonit eurot. Seega oli toonane alghind pea poole kõrgem kui mullukevadise tehingu maksumus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles