Ettevõtted õpivad peresõbralikkust

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötuba “Kuidas saada peresõbralikuks tööandjaks?” toimub Pärnu koostöötamiskeskuses Forwardspace.
 
Töötuba “Kuidas saada peresõbralikuks tööandjaks?” toimub Pärnu koostöötamiskeskuses Forwardspace.  Foto: Mailiis Ollino

Tuleva nädala ettevõtlusnädala raames korraldab sotsiaalministeerium koostöös juhtimiskonsultatsioonifirmaga Civitta Pärnus praktilise töötoa, kus õpetab peresõbralikuks tööandjaks saamist.

Teisipäeval, 2. oktoobril Pärnu koostöötamiskeskuses toimuval töötoas on peale koolitajate kohal Boardic Eesti OÜ ja Pärnu lasteaed Kelluke, mis osalevad sotsiaalministeeriumi peresõbraliku tööandja märgise programmis ja jagavad oma sellealast kogemust. Osalema on oodatud kõik tööandjad mis tahes sektorist. Aga ka ülejäänud huvilised, keda huvitab tööandjate peresõbralikkuse temaatika. Vajalik on eelregistreerimine.

Kuigi töö- ja pereelu ühitamisest ning ettevõtete suundumusest muutuda töötajasõbralikumaks räägitakse üha rohkem, pole enamik organisatsioone seda veel teadlikult eesmärgiks võtnud, töötajate surve selleks aga aina kasvab.

Sotsiaalministeeriumi laste ja perede osakonna peaspetsialist Laura Viilup märkis, et paljudes organisatsioonides mõeldakse töö- ja pereelu ühitamisest kõneldes automaatselt väikeste lastega töötajatele, kuid teema võib olla niisama oluline teistele töötajatelegi. “Näiteks võib olla suurem toetava töökeskkonna vajadus vanurit hooldaval töötajal või tudengil, kes õpib ja töötab samal ajal,” sõnas ta.

Peresõbraliku tööandja märgise programm on Viilupi jutu järgi pannud tööandjad mõistma, et töö- ja pereelu ühildamist toetada on euroopalik hoiak, mis aitab neil efektiivsemalt täita oma eesmärke.

“Rahvastiku kahanemine, vananemine ja madal sündimus on pööranud tööturu pea peale: omavahel ei konkureeri potentsiaalsed töötajad töökoha nimel, vaid tööandjad töötajate pärast,” rääkis Viilup. Lisades, et eri uuringute kohaselt on peresõbralikud tööandjad enamasti konkurentsivõimelisemad.

Järgmine peresõbraliku tööandja märgise voor avaneb novembris.

Peresõbraliku tööandja programmi mudel hõlmab pikaajalist konsulteerimis- ja hindamisprotsessi. Peresõbralikkuse märgise saab siis, kui on läbitud vastav programm. Olles pääsenud programmi, tuleb tööandjatel lähtuvalt tegevuskavast rakendada eri meetmeid, toimuvad koolitused ja võimalik on kasutada konsultandi abi. Paari aasta pärast ­hinnatakse saavutatud taset ja määra­takse vastav märgis: pronks, hõbe­ või kuld. Täpsemat infot programmi kohta saab Tööelu veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles