Aunimetusele nomineeriti mesinikupere ja viljakasvataja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Põhara Agro juhataja Jaanus Põldmaa.
OÜ Põhara Agro juhataja Jaanus Põldmaa. Foto: Gertrud Alatare /

Toompeal põllumajanduse aastakonverentsil “Põlvkondade vahetus” rääkis maaeluminister Tarmo Tamm põllumajanduspoliitika võimalustest toetada põlvkonnavahetust.

“Sitke loomu ja visa hingega Eesti põllumees on aastasadade vältel rahvast toitnud. Kvaliteetne ja maitsev Eesti toit on suur rikkus,” rõhutas minister ja andis riigikogu esimehe Eiki Nestori ja president Arnold Rüütliga üle aasta põllumehe konkursi laureaadile “Külvaja” kuju.

Aasta põllumehe austava nimetuse pälvis Harjumaa piimatootja Jaan Metsmaa, kes on AS Metsaküla Piima juhataja.

Pärnumaalt olid aunimetuse kümne nominendi hulgas vilja- ja lihaveisekasvataja OÜ Põhara Agro juhataja Jaanus Põldmaa ning Uulu küla mesinike Maarika ja Sulev Puusepa mesindustalu.

“Ettekanded olid huvitavad ja kokkusaamine sisukas, nominentidele anti aukiri ja kingiti raamat eelmiste aastate põllumeestest,” ütles Põldmaa.

Põllumajandus-kaubanduskoda ja Maaleht korraldavad aasta põllumehe konkurssi 2001. aastast. Üleriigilise aunimetuse on pälvinud ja “Külvaja” kuju vastu võtnud selle aja jooksul Pärnumaalt vaid üks laureaat – OÜ Vändra tegevjuht Ilmar Teevet 2014. aastal.

Tänavune nominent Põldmaa pälvis 2004. aastal Pärnu Postimehe preemia Jakobsoni konkursil ja kuulutati samal konkursil 2015. aastal Pärnumaa populaarseimaks põllumeheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles