Avatav bussiliin rõõmustab Koonga kandi rahvast

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buss. Foto on illustreeriv.
Buss. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Maarahva ühistransport paraneb veel: seekord on avatava bussiliini üle põhjust rõõmus­tada Koonga kandi rahval, kes tahab sõita Koongasse kooli­majja või vallakeskusesse Lihulasse. Võimalus selleks avaneb 1. novembrist, mil Pärnumaa ühistranspordikeskuse (PÜTK) tellimusel hakkab sõitma AS Hansa Bussiliinide buss liini number 51 Pärnu–Koonga–Mihkli–Lihula. See väljub iga päev kell 7.50 Pärnust ja jõuab kell 9.27 Lihulasse ning hakkab tagasi sõitma kell 11.10.

“Soov selle liini järele on alguse saanud Mihkli, Koonga, Tarva küla ja Maalinna peatuse kandist,” selgitas PÜTKi vanemlogistik Avo Rahu. “Uue liini bussiga saavad inimesed Lihulasse teenindusasutustesse, käia apteegis, poes, vallavalitsuses või sealt edasi sõita Saaremaale või Tallinna, aga kohapeal on aega poolteist tundi ning tagasiteel saab sama bussiga nüüd Koongast lõunasel ajal Pärnu sõita.”

Rahu sõnade kohaselt koostas PÜTK koostöös Lääneranna vallavalitsusega marsruudi selliselt, et buss läbib uut Jänist­vere peatust ja hommikuse ringiga saavad õpilased sealt ning Kalli, Nedrema ja Irta külast Koongasse kooli. Sama ühissõidukiga jõuavad õpetajad linnast samuti Koongasse otse kohale.

Liini avamisega kaasneb Pärnu–Pärnu-Jaagupi–Koonga–Lõpe tööpäeviti sõitva bussi number 47 graafiku muudatus nii, et varahommikune ring algab Oidrema tee peatuse asemel Kallist. Põhjus peitub sõitjate puuduses, sest, nagu oletab PÜTKi vanemlogistik, istuvad sõita soovijad veerand tundi varem Oidrema tee peatust läbivale Lihula–Pärnu bussile. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles