Est-For taotleb eriplaneeringu laiendamist Saardesse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tselluloositehast rajada sooviv Est-For Invest ei toeta riikliku eriplaneeringu lõpetamist ja taotleb eriplaneeringu laiendamist Saarde ja Viru-Nigula valda.
Tselluloositehast rajada sooviv Est-For Invest ei toeta riikliku eriplaneeringu lõpetamist ja taotleb eriplaneeringu laiendamist Saarde ja Viru-Nigula valda. Foto: Margus Ansu

Tselluloositehast rajada sooviv Est-For Invest OÜ ei toeta riikliku eriplaneeringu lõpetamist ja taotleb selle laiendamist Saarde ja Viru-Nigula valda.

“Est-For Invest ei nõustu riigi eriplaneeringu koostamise ega keskkonnamõju strateegilise hindamise lõpetamisega,” märgivad Est-For Investi juhatuse liikmed Margus Kohava ja Aadu Poll riigihalduse ministrile Janek Mäggile saadetud avalduses. “Eri lahendites riigi eriplaneeringu algatamise otsuse õiguspärasuse üle on kohtud leidnud, et tegemist on õiguspärase otsuse ja õigesti valitud planeeringuliigiga.”

Tselluloositehast kavandavate ettevõtjate hinnangul on eriplaneeringuga jätkamiseks ülekaalukas avalik huvi, mille kadumist pole tuvastatud. “Eelnõu lähtub vaid väidetavast regionaalse iseloomuga avalikust huvist. Est-Fori hinnangul ei saa väidetav ülekaalukas avalik regionaalne huvi prevaleerida valitsuse poolt riigi eriplaneeringu algatamisel tuvastatud suure riikliku huvi üle. Seda eriti praeguses olukorras, kus mõjude hindamist ei ole isegi veel alustatud,” lisasid Poll ja Kohava.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles