Jannseni kuju võitleb pimedusega

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütli tänava ääres seisva Johann Voldemar Jannseni kuju juures on juba tükk aega rivist väljas tänavavalgustid ja nii peab kuulus kirjamees lugema ajalehte pimedas.
Rüütli tänava ääres seisva Johann Voldemar Jannseni kuju juures on juba tükk aega rivist väljas tänavavalgustid ja nii peab kuulus kirjamees lugema ajalehte pimedas. Foto: Urmas Luik

Mitu linnakodanikku on juhtinud tähelepanu, et Pärnus Rüütli tänaval pole juba mõnd aega pikas valgustirivis üks tänavalatern Johann Voldemar Jannseni skulptuuri kõrval põlenud.

Kuna aga päevad järjest pimenevad, ei olnudki turistide seas populaarset kuju hästi näha. Kui veel üleeile läksid kuju ümber ehitatud valgustid tööle, siis nii täna kui eile on papa Jannsen seisnud pimedas. 

Pärnu linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialist Gerli Kõiv selgitas, et Rüütli tänava valgustil oli kaitse välja löönud ja see tehti korda, kuid pärast seda on valgusti taas rivist väljas.

Ehkki üleeile panid töömehed Jannseni kuju kõrvale paigaldatud laterna korraks tööle, mattus monumendi ümbrus eile taas pimedusse. Papa Jannseni juures ei tööta endiselt maa sisse paigaldatud süvisvalgustidki.
Ehkki üleeile panid töömehed Jannseni kuju kõrvale paigaldatud laterna korraks tööle, mattus monumendi ümbrus eile taas pimedusse. Papa Jannseni juures ei tööta endiselt maa sisse paigaldatud süvisvalgustidki. Foto: Karl Hütt

Kuju juures ei tööta ka maa sisse ehitatud süvisvalgustid. Kõivu väitel ei osutunud need ilmastiku- ega töökindlaks. “Hooldusfirma on probleemist teadlik ja üritab võimalikult kiiresti parima lahenduse leida,” sõnas ta.

Professor Mati Karmini loodud monumendi tellis Pärnu Postimees ajalehe Perno Postimees 150. aastapäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles