Lääneranna vald andis Rosimannuse ettevõttele Lihula erihooldekodu

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula hooldekoduga koos antakse OÜ Südamekodud hallata ka kolm uut erihoolekande peremaja.
Lihula hooldekoduga koos antakse OÜ Südamekodud hallata ka kolm uut erihoolekande peremaja. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lääneranna volikogu otsustas peale Lihula hooldekodu anda OÜ Südamekodudele valmiva 30kohalise erihoolekande maja kasutusõiguse 20 aastaks.

“Kui kevadel seda hanget tehti, oli see (Lihula erihooldekodu, K. N.) hanke üks osa,” kommenteeris otsust Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets. Vald rajab Lihulas Oja 9 kinnistule kolmest peremajast koosneva teenusüksuse, kuhu paigutatakse elama 30 erihooldekodus elavat inimest. Leping erihooldekodu ülevõtmise asjus sõlmitakse lähinädalatel. Pärast seda, kui sotsiaalministeerium on Lääneranna volikogu otsuse kinnitanud.

Põhjus, miks Lääneranna vald hoolekandeteenused erakätesse andis, peitub selles, et SA Lõuna-Läänemaa Tervishoiu ja Hoolekande Keskus ei suutnud toota küllaldast kasumit investeeringuteks, rajamaks uusi kohti, kuigi nõudlus oli olemas. Möödunud aasta alguses tegi Südamekodud, kelle omanikeringi kuuluvad Rain Rosimannus, Martin Kukk, Jako Laanemägi ja Rene Ilves, ettepaneku teenuse osutamine üle võtta. Sel suvel otsustas volikogu võõrandada hooldekodu kinnistu hoonestusõiguse 50 aastaks.

Erihooldekodu kerkib ELi ühtekuuluvuspoliitika fondi toel ja Lääneranna valla osalus selles oli 160 000 eurot. Hooned peaksid valmima detsembri alguses. Pärast nende kasutuselevõttu maksab OÜ Lihula Südamekodud vallale tagasi summa, mille see ehitusse investeeris.

Praegu on Lihula hooldekodus 52 kohta ja kümme erihoolekande kohta. Kolme hoone ehitamise järel on erihoolekande kohti 40.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles