Kadunud hingi ähvardab kooli- ja lasteaiakohata jäämine

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvastikuregistris täpse aadressita inimesed kaovad uuel aastal riigi ja omavalitsuse silmis ära.
Rahvastikuregistris täpse aadressita inimesed kaovad uuel aastal riigi ja omavalitsuse silmis ära. Foto: Arvo Meeks

Üle 1000 pärnumaalase võib poolteise kuu pärast seista silmitsi tõsiasjaga, et kehtivuse kaotavate ebatäpsete rahvastikuregistri andmete tõttu ähvardab neid kooli- ja lasteaiakohast või soodustustest ilmajäämine.

Mullu vastu võetud rahvastikuregistri seaduse kohaselt kaotavad omavalitsuse täpsusega aadressid kõikjal Eestis 2019. aasta 1. jaanuarist kehtivuse ja see mõjutab kõigi omavalitsuste elanike arvu. Piltlikult öeldes kaovad sellised inimesed riigi ja omavalitsuse silmis ära ja see võib inimestele kaasa tuua hulga probleeme.

Sissekirjutuseta ei saa näiteks valida ega juhiluba pikendada. Last, kelle elukohaandmed puuduvad, ei pruugita lasteaeda või kooli võtta. Need, kes pole rahvastikuregistri järgi registreeritud Pärnus, ei saa sünni-, koolimineku- ega muid toetusi ega odavamalt parkida või bussipileteid osta.

Siseministeerium on saatnud kõigile, kel andmed rahvastikuregistris kirjas omavalitsuse täpsusega, aprillis ja oktoobris e-kirjad, ärgitades oma aadressi täpsustama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles