Metsavedu märjal ajal rikkus ainsa ühendustee tsivilisatsiooniga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viisireiu külas viib Vana-Koriste taluni kolme kinnistut läbiv tee, perenaine Maio Pahk seisab kohas, kus algab metsaomanikule kuuluv Kiva kinnistu.
Viisireiu külas viib Vana-Koriste taluni kolme kinnistut läbiv tee, perenaine Maio Pahk seisab kohas, kus algab metsaomanikule kuuluv Kiva kinnistu. Foto: Urmas Luik

Vana-Koriste talu perenaine Maio Pahk ei varja nördimust naaberkinnistu omaniku üle, kes vedas metsa kõige märjemal ajal ja tema nurina peale laskis lükata traktoriratastega kaasa toodud vedelat pinnasepori, millega koos kadus nende ainsalt ühendusteelt paarisaja meetri pikkuselt kruuski.

Kruus ei ole siin isetekkeline maavara, vaid seda on lasknud nii enda kui ka kahte kinnistut läbiva põllutee tihendamiseks vedada Pahki pere, sest neile on see väljapääs RMK Koriste teele ja seda kaudu asfaldile, milleni taluõuest tuleb veidi alla kilomeetri. Kui sama valla Pärnaõue talu peremees Aleksander Vilinurm ehk kohalikele Sass põlistalu pererahva muret autoga läbimatuks muutunud tee üle murda püüdis, läks asi untsu, nagu heade kavatsustega enamasti juhtub. Nüüd ootab üks aega, millal põlluteele kannatab jälle kruusa tuua, teine aga külma ilma, et metsavedu jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles