Veok ja haagis kadusid kui vits vette

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuselt varastatud Schmitzi rekka poolhaagis.
Paikuselt varastatud Schmitzi rekka poolhaagis. Foto: Erakogu

Pärnumaal on sel kuul ööpimeduse varjus kaduma läinud raskeveoki poolhaagis ja kallur. Hoolimata sellest, et omanikud on varguste lahendamist aitavate vihjet eest nõus välja käima kuni 1000 eurot, pole kadunud asjadest kuulda ei kippu ega kõppu.

Nii poolhaagise kui kalluri omanikud on veendunud, et nende vara viisid kaasa vargad, kes teadsid täpselt, mille järele nad tulid.

Paikusel Tehnika tänavale videovalvega parkla värava juurde pargitud raskeveoki Schmitz poolhaagis registreerimismärgiga 725 GI kadus kui tina tuhka ööl vastu 12. novembrit.

Poolhaagise omaniku, Raer Veod juhatuse liikme Ermiko Sprenki sõnutsi parkis autojuht liimpuidu koormaga haagise Tehnika tänavale reedel, 11. novembril kella 17.30 ajal ning sõitis ise naabrusesse koju. Kui ta järgmisel hommikul kell 9 haagisele järele tuli, et sellega Saksamaale sõita, oli tema üllatus suur: haagis oli kadunud.

Sprenki arvates oli vargus planeeritud, sest haagise minema toimetamiseks pidid pikanäpumehed olema hästi ette valmistunud. „Näha oli, et nad olid kiirustanud. Haagise jalad olid hooga mööda maad libisenud,“ ütles Sprenk, kelle jutu järgi kulub vilunud meestel haagise auto taha kinnitamiseks vaid mõni minut.

Haagise omaniku sõnade kohaselt vargusööl Paikusel keegi kahtlast tegutsemist ei märganud. Abi polnud ka parklas olevast videovalvest, mille vaateulatusest haagis välja jäi. Kasulikke vihjeid, mis aitaks varguse lahendada, pole firma juhatuse liikmele tulnud. „Ühtki niidiotsa pole,“ tõdes Sprenk.

Mehe jutu järgi tekitasid vargad kahju 50 000 euro eest, sest haagisele oli laetud liimpuidu koorem. „See oli küllalt ainulaadne materjal. Eestis oleks sellega keeruline midagi ette võtta, ilma et midagi kuuleks. Koorem võis Eestist välja minna,“ oletas Sprenk.

Kaskokindlustust koormal ei olnud.  

Veidi rohkem kui nädal varem läks Vana-Pärnus asutuse hoovilt kaduma kallur GAZ-53. Pärnu veepuhastusjaama lähedale Pilliroo tänavale pargitud veok haihtus ööl vastu 2. novembrit.

Sõiduki omaniku Margus Mironovi arvates ei himustanud vargad vanarauda, mida samuti hoovi peal vedeleb, vaid noolisid autot.

Vana-Pärnust kadunud GAZ-53 ei olnud omasuguste seas päris tavaline. Kadunud sõidukil oli originaalmootori asemel Mercedese diiselmootor koos sama firma käigukastiga, mis muudavad kalluri algupärasest rohkem kui poole võrra ökonoomsemaks.

„See, kes auto ära viis, pidi auto tehnilisi andmeid teadma,“ oli Mironov kindel.

Ühtegi vihjet, mis aitaks kallureid leida, Mironov seni saanud pole, kuid usub, et sõiduk lõpmatuseni peitu ei jää.

Et politsei pole suutnud poolhaagise ja kalluri vargust lahendada, on nii Sprenk kui Moronov oma vara tagasi aidata saava info eest pannud välja kuni 1000eurose vaevatasu. Infot kadunud Schmitzi poolhaagise kohta oodatakse telefonil 505 8552 ja GAZ-53 kohta telefonil 5805 5666.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles