Minister tutvus Pärnus kaitstud tööga

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Iva oli positiivselt üllatunud, et Pärnus on kaitstud töö variante meestelegi, sest tihti pakutakse peamiselt õmblemistööd.
Kaia Iva oli positiivselt üllatunud, et Pärnus on kaitstud töö variante meestelegi, sest tihti pakutakse peamiselt õmblemistööd. Foto: Karoliine Aus

Üleeile käis sotsiaalkaitseminister Kaia Iva nii Pärnu sotsiaalkeskuses kui mittetulundusühingus Aktiviseerimiskeskus Tulevik ja osaühingus Solve et Coagula, kaks viimast pakuvad kaitstud tööd.

Kaitstud töö on mõeldud eelkõige inimestele, kes puude või kehva tervise tõttu ei ole valmis avatud tööturule asuma. Ministrile tutvustas nii aktiviseerimiskeskust kui Solve et Coagulat osaühingu juht Indrek Linnuste.

Aktiviseerimiskeskus asub Mäe tänaval angaaris. Seal saab õmmelda, teha metalli- ja puutööd. Materjale korjatakse kokku kõikjalt: hangitakse või ostetakse madala hinnaga jääke, inimesed annetavad ja samuti pakub Tulevik lahkunute kodude tühjendusteenust. Majas kehtib ütlus “mis ühe mehe prügi, see teise mehe varandus”. Ministrile demonstreeriti vanast boilerist valmivat grillvanni, annetatud kangastest lapitekki ja vahvaid pearätikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles