Audit: vallalehtedes käib poliitiline mainekujundus

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikontrolör Janar Holm.
Riigikontrolör Janar Holm. Foto: Liis Treimann

​Riigikontrolli auditi tulemustest selgub, et omavalitsuse rahaga tegi valla- või linna­lehes endale poliitilist mainekujundust nii mõnigi mullustel kohalikel ­valimistel kandideerinu. Rikkumisi ­esines Pärnumaalgi ja nüüd plaanib mitu valda korraldada seesuguste sõnumite üle järelevalve.

Osa probleemseist sõnumeist läks riigikontrolli hinnangul selgelt vastuollu põhimõttega, et omavalitsuse ­raha saab kulutada vaid avalikes huvides. Ametlikult positsioonilt tehtud üleskutsed valida kedagi konkreetset, põhiosas kandidaati lauskiitvad artiklid ja poliitiliste konkurentide tasakaalustamata kritiseerimine olid enim levinud rikkumised. Nende kõrval tuvastati piiripealseid juhtumeid, mille puhul ei saa küll välistada seost omavalitsuse vajadustega.

Riigikontroll tõi eraldi esile mitu Pärnumaa omavalitsuste rikkumist. 2017. augusti Surju Sõnumites soovitas vallavolikogu esimees hääletada endaga seotud poliitilise ühenduse poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles