Lapsed laulavad koduvägivalla all kannatajate toetuseks

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reede õhtul annavad Pärnus Nooruse majas koduvägivalla all kannatavate laste toetuseks heategevuskontserdi “Üheskoos” Pärnu muusikakooli keelpilliorkester ja tütarlastekoor Argentum Vox. Dirigendid on Edmar Tuul ja Toomas Voll.
Reede õhtul annavad Pärnus Nooruse majas koduvägivalla all kannatavate laste toetuseks heategevuskontserdi “Üheskoos” Pärnu muusikakooli keelpilliorkester ja tütarlastekoor Argentum Vox. Dirigendid on Edmar Tuul ja Toomas Voll. Foto: Danel Rinaldo

Reede õhtul annavad Pärnus Nooruse majas heategevuskontserdi “Üheskoos” Pärnu muusikakooli keelpilliorkester ja tütarlastekoor Argentum Vox.

Esitusele tulevad traditsioonilised jõululaulud ja maailmaklassika. Peale orkestri ja koori on oodata üllatusesinejaid. Dirigendid on Edmar Tuul ja Toomas Voll. Üritusega toetatakse koduvägivalla all kannatavaid lapsi.

“Eelmisel aastal, kui korraldasime üritust esimest korda, oli väga palju neid, kes kahtlesid ürituse õnnestumises. Kontserdi ülesehitus ei ole traditsiooniline ja see, mis on uus, on alati veidi kahtlane,” ütles kontserdi idee autor Edmar Tuul. “Aga kõik õnnestus suurepäraselt, millest annab märku see, et enne, kui jõudsin eelmisel aastal lavalt lahkuda, küsiti juba 2018. aasta kontserdi kuupäeva.”

Heategevuskontserti ajendasid korraldama toona veel ametis olnud siseminister Andres Anvelti lausutud tugevad sõnad, kuidas just Pärnus hakatakse katsetama perevägivalla vähendamiseks uut lahendust. “Nii politsei kui ka prokuratuur on suunanud oma teraviku koduvägivalla all kannatavate laste ja naiste olukorra parandamisele. Üks tugevamaid jõude, mida mina tean, on muusika. Eesti rahvas on sellele alati tuginenud ja tänu muusikale oleme üheskoos vabaks saanud,” märkis Tuul.

Mulluse kontserdi siht oli koguda 1000 eurot, mis õnnestuski. Selle aasta eesmärgiks on seatud 1500 eurot. “Usun ja loodan Pärnumaa rahva headuses, et me saame selle eesmärgi täidetud,” lausus Tuul.

Kontserti aitab korraldada ja heategevust koordineerida Pärnu Zonta klubi. Klubi presidendi Berit Kööseli sõnutsi tuleb tegelda nii lähisuhtevägivalla põhjuste kui ka tagajärgedega. Eriti vajavad tuge perevägivalda kogenud lapsed. “Esinemine sellisel kontserdil suunab ka neid noori tähelepanelikumalt kaaslastesse suhtuma ja märkama. Vajame märkajaid,” lausus Köösel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles