Pärnumaa esimene väärtuskasvatuse kool töötab Kilingi-Nõmmes

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2018. aasta väärtuskasvatuse koolid ja lasteaed: (vasakult) Kaie Saar (Nissi põhikooli õppealajuhataja), Annely Ajaots (Nissi põhikooli direktriss), Erli Aasamets (Kilingi-Nõmme gümnaasiumi direktor) ja Kadi Parve (Võsukese lasteaia õpetaja).
2018. aasta väärtuskasvatuse koolid ja lasteaed: (vasakult) Kaie Saar (Nissi põhikooli õppealajuhataja), Annely Ajaots (Nissi põhikooli direktriss), Erli Aasamets (Kilingi-Nõmme gümnaasiumi direktor) ja Kadi Parve (Võsukese lasteaia õpetaja). Foto: Tartu ülikooli eetikakeskus

Esimesena Pärnumaal ja 13. koolina Eestis pälvis Kilingi-Nõmme gümnaasium väärtuskasvatuse kooli tiitli. Sellekohase tunnustusega naasis direktor Erli Aasamets haridusministeeriumi linnast Tartust. 2009. aastast on Tartu ülikooli eetikakeskus korraldanud „Hea kooli“ konkurssi, mille võitjat autasustatakse dolomiidist rändkarikaga „Väärtuskasvatuse kool“.

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpetaja Mari Karoni saadetud info kohaselt on konkursi eesmärk tunnustada koolide ja lasteaedade tööd seni vähe tähelepanu saanud valdkondades nagu õpilaste eri annete ja võimete parim väljaarendamine, sotsiaalsete oskuste ja väärtushoiakute kujundamine, õpivalmiduse tagamine elukaare jooksul, koolimeeldivus, füüsilise ja vaimse turvalisuse tagamine, tervislike eluviiside kujundamine.

Varem on väärtuskasvatuse kooli tiitliga tunnustatud Rocca al Mare kooli (2009), Saaremaa ühisgümnaasiumi (2010), Tartu Veeriku kooli (2011), Saku gümnaasiumi (2012), Tabivere gümnaasiumi, Salme põhikooli ja Peetri lasteaeda-põhikooli (2013), Lümanda põhikooli (2014), Ilmatsalu põhikooli (2015), Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi (2016) ja Kivilinna kooli ning Haapsalu linna algkooli (2017). Lõppeval, 2018. aastal graveeriti karikale Kilingi-Nõmme gümnaasiumi nimi ja koolijuht Aasamets tundis karika vastuvõtmisel heameelt, et kool on õigel kursil.

Tartu ülikooli eetikakeskus omistas 2016. aastal Kilingi-Nõmme gümnaasiumile „Hea kooli rajaleidja“ ja mullu „Hea kooli edendaja“ nimetuse.

Pärnu lasteaiad Pillerpall ja Päikesejänku on olnud edukad väärtuskasvatuse lasteaedade konkursil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles