Lastestaadionil käivad ettevalmistustööd uisuväljaku rajamiseks

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmakraadid lubasid Pärnu Lastestaadioni jäämeistril Boriss Jakobsool alustada liuväljaku kastmisega.
Külmakraadid lubasid Pärnu Lastestaadioni jäämeistril Boriss Jakobsool alustada liuväljaku kastmisega. Foto: Karoliine Aus

Viimastel päevadel ööpäev läbi püsivad miinuskraadid on lubanud alustada Pärnu Lastestaadionil uisuväljaku rajamisega, esimesed kastmistööd on tehtud.

Lastestaadioni juhataja Tiina Viikmaa rääkis, et see, millal täpselt väljakul uisumõnusid nautida saab sõltub ilmast.

Viikmaa ütlust mööda on kastmistöödeks sobiv temperatuur alates viiest külmakraadist: kui selline temperatuur püsib, saab väljak valmis umbes nädalaga. “Kui väljas on soojem või tuleb vahepeal vihma, pikeneb valmisperiood vastavalt sellele veel,” täpsustas Viikmaa.

Jää paksus peab olema viis kuni seitse sentimeetrit ja selleks läheb vaja umbes 30–35 kastmiskorda. “Kui jää on saavutanud sellise paksuse, avame selle külastajatele,” lubas Viikmaa, lisades, et ilmselt jääb avamine siiski järgmise aasta algusesse, kui ilm seda muidugi lubab.

Koos liuväljakuga tehakse lahti uisulaenutus. “Uudisena soetame uisutamise abiraamid algõppeks,” lisas Viikmaa. Õhtuti on väljak valgustatud ja meeleolu loomiseks mängib muusika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles