Tarmo Tamm: Ootasin PRIA-lt enamat (1)

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minister Tamm tõdeb, et Pärnumaal on tänavu ehitatud palju ja investeeringud tasuvad end tulevikus ära.
Minister Tamm tõdeb, et Pärnumaal on tänavu ehitatud palju ja investeeringud tasuvad end tulevikus ära. Foto: Urmas Luik

Maaeluminister Tarmo Tamm vastas Toris hobusekasvanduse taastatud talli avamise järel Pärnu Postimehe küsimustele, sest Pärnumaaga on tal olnud peagi lõppeval aastal eriline side.

Põllumeestele oli lõppev kriisiaasta. Mida olete valitsuse liikmena saanud meie toidutootja heaks teha?

Meil on kaks aastat järjest olnud väga keeruline. Eelmine aasta oli väga vihmane, osa saagist, võib-olla isegi veerand, jäi põllule ja tänavu oli põud. Kiidan põllumeest, ta on ilmataadi kapriisidega hästi hakkama saanud.

Kuigi Eesti on väike, oli piirkonniti olukord erinev, näiteks Pärnu- ja kohati Raplamaal kahanes suvivilja saagikus olematuks.

Valitsus tegi seda, mida tal on lubatud teha. Vaatasime üle paljud meetmed, et põllumees ei jääks toetustest ilma. Aprillis andsin allkirja määrusele, mille alusel maksti talivilja-, kartuli- ja avamaaköögivilja kasvatajatele erakorralist toetust, sest liigniiske sügise ja talvega ikaldusid külvid. Valitsus otsustas suurendada maaelu edendamise sihtasutuse sihtkapitali 20 miljoni võrra, selle käibelaenu andmisega leevendati põllumeeste põuakahju, et nad ei jääks kohustustega hätta. Koostöös PRIAga (põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet) ja põllumajandussektori esindajatega jõudsime kokkuleppeni, et toetused makstakse tavalisest varem välja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles