Haldusuuenduse mõju: vähem raamatupidajaid, rohkem spetsialiste

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Haldusreformi suhtes omavalitsusi nõustanud Rivo Noorkõivu sõnade järgi on nüüdseks kogu Eesti omavalitsustes raamatupidajate arv vähenenud, aga juurde on tulnud uusi töötajaid.

Häädemeeste vallavanema Karel Tölbi väitel oli pärast ühinemist selge, et vaja ei lähe kaht vallasekretäri. Kui varem oli Häädemeeste ja Tahkuranna vallas kokku viis raamatupidajat, siis ühinenud Häädemeeste vallas on neid järel kolm, ja kõik on uued inimesed. Kui varem tuli kahe valla peale 27 töökohta, siis nüüd 20.

Kõige olulisem on Tölbi hinnangul siiski see, et vallatöötajad on varasemast rohkem spetsialiseerunud ega ole laialivalguvate ülesannetega inimesi. Tekkis võimalus palku tõsta ja võtta tööle just spetsialiste, kes oma eriala põhjalikult tunnevad. Senistest ametnikest on vahetunud pea pool. “Ehituse alal on meil täna tööl inimene, kes ehitusega kõrgel tasemel seotud olnud,” sõnas vallavanem. Lisades, et enne polnud kummaski vallas töötajat, kes hoonete ehitusest reaalselt midagi teadnuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles