Osa moodsatest bussidest võib viibida

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Hansa Bussiliinide Pärnu osakonna juhataja Margus Maiste ­sõnutsi on kummaline, et nende ettevõte lükati kõrvale lisaküsimusi esitamata.
AS Hansa Bussiliinide Pärnu osakonna juhataja Margus Maiste ­sõnutsi on kummaline, et nende ettevõte lükati kõrvale lisaküsimusi esitamata. Foto: Ants Liigus

Veel eelmise aasta lõpus rõõmustasime lugejaid, et sügisest vuravad Pärnumaa teedel seninägematu varustuse – astmeta sissepääsude, korralike konditsioneeride, nutiseadmete laadimiskohtade ja alko­lukkudega bussid. Osal liinidest võib uute busside tulek viibida, kuna Pärnumaa ühistranspordikeskuse (PÜTK) korraldatud maakonna bussiliinide hanke tulemus vaidlustati osaliselt.

PÜTKi juhataja Andrus Kärpuki kinnitusel sõlmiti 25. detsembril leping AS MK Autobussiga, mis hakkab sõitjaid vedama lõuna liinigrupis, ja AS Atko Bussiliinidega linnalähistel. “Atko on juba lubanud, et võimalusel toob uued bussid liinile varem, kui lepingu algusaeg on,” kõneles Kärpuk.

Suurimat, põhja liinigruppi teenindava ettevõtte leidmise üle on paraku puhkenud vaidlus: madalaima hinnaga pakkumine AS Hansa Bussiliinidelt, mis teenindab põhja liinigruppi praegugi, ei sobinud PÜTKile. Võitjaks kuulutati hinna poolest järgmine AS Sebe. Hinnavahe oli umbes sent kilomeetri pealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles