Piimaandjate hüvanguks kulus kümme miljonit

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muraka tee ääres valmis Selja OÜ esimene lüpsifarm 2008, teine osa täpselt kümme aastat hiljem ja uuendatud laudas on 1200 loomakohta.
Muraka tee ääres valmis Selja OÜ esimene lüpsifarm 2008, teine osa täpselt kümme aastat hiljem ja uuendatud laudas on 1200 loomakohta. Foto: Urmas Luik

Pärnumaal kulus ­mullu piimaandjate hüvanguks laias laastus kümme miljonit ­eurot, möödapääsmatu investeeringu tegid suur- ja väiketootjad pangalaenuga, teades, et teenivad raha tagasi varumishinna lõa otsas rippudes.

Maaeluministeeriumi andmetel maksti näiteks juunis meil keskmiselt 297, Euroopa Liidus 324 ja Soomes 361 eurot varutud piimatonni eest. Optimiste see teadmine ei heiduta ja nii lõigatakse tuleval teisipäeval Põhja-Pärnumaa vallas Kärdi noorkarjalauda linti. Farmi, kahe lägamahuti ja silohoidla ehitamisele kulus 1,3 miljonit eurot, laenu andis SEB Kaisma OÜ-le kui piirkonna suurimale tööandjale.

Kaisma OÜ nõukogu esimees Tarmo Lehiste ja juhatuse liige Ly Kivikas kinnitasid nagu ühest suust, et vastse noorloomalauda arvelt saavad nad lüpsilauta 100 loomakohta juurde. Kahe lägahoidla ehitamine kerkis päevakorda keskkonnanõuete muutudes ja kahe silohoidla rajamine oli varemgi plaanis, sest veiste arv suureneb ja sööta tuleb varuda rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles