Pärnu lahte katab kohati 40sentimeetrine rüsijää

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks nädalat Pärnu lahel kestnud jäämurde hooajal on Pärnu sadamasse appi saadetud EVA -316 osutanud jäämurdeteenust 26 korda.
Kaks nädalat Pärnu lahel kestnud jäämurde hooajal on Pärnu sadamasse appi saadetud EVA -316 osutanud jäämurdeteenust 26 korda. Foto: Ants Liigus

Pärnu lahel kaks nädalat kestnud jäämurdehooajal on Pärnu sadamasse appi saadetud EVA-316 osutanud jäämurdeteenust 26 korda.

Veeteede ameti teatel ulatub jääpiir Pärnu sadama muulidest 22 meremiili kaugusele. Esimesed kümme miili on uus jää paksusega viis kuni kümme sentimeetrit. Sealt edasi, kuni sadama muulideni, on jääkattel paksust umbes 15–20 sentimeetrit, aga on palju rüsistunud kohti ja paiguti ladejääd, mis takistab laevade liikumist, eriti ballastis. Rüsijää on kohati 40 sentimeetrit paks.

Sel nädalal oodatavate miinuskraadide ja tuule tugevnemisega on oodata jääpiiri laienemist ja jää rüsistumist veel suuremas ulatuses. Nüüdsest vajavad jäämurdja abi kõik laevad, et Pärnu sadamasse jõuda.

Jääolud Pärnu lahel.
Jääolud Pärnu lahel. Foto: Riigi Ilmateenistus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles