Raeküla suusarajal keelatakse koertega jalutamine (1)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetuseti on metsaalune talispordi nautlejaist tulvil.
Nädalavahetuseti on metsaalune talispordi nautlejaist tulvil. Foto: Lilli Tölp

Pärnu Raeküla terviserada on linnarahva hulgas üpris populaarne. Nädalavahetuseti hea suusailmaga on parkla autodest umbes ja metsaradadel käib tihe suusaliiklus. Samuti saadab paika menu neljajalgsete sõpradega jalutajate seas. Suusatajatele on nad aga pinnuks silmas - rada saab tallutud.

Linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar andis teada, et linn on otsustanud tulla suusatajatele appi ja laseb raja algusesse paigaldada sildid, mis keelavad suusarajal kõndimise ja koeraga jalutamise.

Koeraomanik ja hobi korras igal pühapäeval Raeküla terviserajal koerte jalutuskäiku organiseeriv Pilvi ütles, et tema mõistab väga hästi suusatajate probleemi ja seepärast kõnnivad nemad oma neljajalgsete sõpradega kõrvalisi metsaradu pidi, mida sealkandis kulgeb mitu. Tema hinnangul ei saa Raekülas koertega liikumist päris ära keelata. “See on ikkagi terviserada. Jõulumäel on profirajad, keda ikka väga häirib, võivad ju sinna minna,” leidis Pilvi. Lisades, et on näinud suusatajaid, kes ise spordivad, ja suur koer jookseb vabalt kaasas. “Kui on suusatajad, jalutajad, peavad ¬koerad olema rihma otsas. Laseme ka koeri lahti, aga ainult siis, kui kedagi ei häiri,” kinnitas Pilvi.

Suusarajal kõndimast hoidub enda sõnutsi ka Lele, kes metsas oma koeraga jalutamas käib. Üldiselt on ta aga seda meelt, et Raeküla metsarada¬dele võiksid kõik ära mahtuda – olgu siis sportijad või niisama metsas uitajad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles