Voltveti mõisa müügiaeg selgub kevadel

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voltveti mõisa häärber seisab kolmandat talve kasutult ja ootab uut omanikku.
Voltveti mõisa häärber seisab kolmandat talve kasutult ja ootab uut omanikku. Foto: Silvia Paluoja

Voltveti mõis koos parkidega on uue omaniku ootel, häärberi haldaja Riigi Kinnisvara Aktsiaselts (RKAS) valmistab ette müüki ja nagu teatas kommunikatsioonijuht Mariliis Sepper, selgub müügi täpne aeg teises kvartalis.

“Kuna tegemist on erilise kinnistuga, sealhulgas pargid, leiame, et müügiks on parem kevadine aeg,” märkis Sepper.

Ajalooline ja täiuslikult renoveeritud häärber seisab kasutult kolmandat talve pärast seda, kui haridusministeerium otsustas üleöö sulgeda 1. septembrist 2016 hoones tegutsenud Pärnumaa kutsehariduskeskuse Tihemetsa õppekoha.

Haridus- ja teadusministeeriumiga sõlmitud lepingu alusel haldab kinnistut RKAS ja ehk oleks müügi ettevalmistamine läinud kiiremini, aga üleandmine venis. Seda seetõttu, et Valga–Uulu maantee rekonstrueerimise ajal ehitati Tihemetsa alevikus Peahoone tee ja maantee ristmik ohutumaks ja maanteeamet soovis haridusministeeriumilt väljalõiget kinnistust enne kinnistu üleandmist RKASile. Alles mullu aprillis jõudis asjaajamine nii kaugele, et kinnistu omanikuks sai RKAS.

“Häärberi ja parkide eest kantakse hoolt, hoone on tehnilise ja videovalve all. Maja köetakse, hooldatakse parke ja haljasalasidki,” kinnitas Sepper. “RKAS hoolitseb mõisa ja parkide eest, kuni leiame neile uue omaniku.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles