ATV vajus läbi merejää ja auto sõitis jääprakku

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine Pärnu rand.
Talvine Pärnu rand. Foto: Mailiis Ollino

Täna kella 8.55 ajal sai häirekeskus teate, et Pärnus umbes kolme kilomeetri kaugusel kaldast vajus läbi merejää ATV. Veidi hiljem avastati samast lähedalt jääprakku sõitnud auto.

ATVga sõitnud 56aastase mees andis teada, et temaga on kõik korras ja seni, kui Pärnu merepäästjad ja päästjad kahe mootorsaaniga talle appi tõttasid, hoiti mehega ühendust.

Politsei teatel leiti mees ja tema ATV üles kella 10 paiku. „Läbi merejää vajunud ATV tõmmati kalameeste abiga välja ja pukseeriti kaldale,” rääkis Pärnu politseijaoskonna vanempiirivalvur Eerik Leiger.

„Sellele sündmusele reageerides märkasime ATVst umbes 500 meetrit eemal sõiduautot, mis oli kahe külgmise rattaga vajunud samuti läbi jää,” sõnas Leiger. Inimesed olid sealt ise välja saanud ega vajanud abi ja tõmbasid oma jõududega auto välja.

„Jääolud on praegu selles mõttes keerulised, et tugeva tuule tõttu on tekkinud lahvandused ja värskelt maha sadanud lumi on need ära peitnud, mistõttu võivad need muutuda ohtlikuks nii inimesele kui sõiduvahendile,” selgitas Leiger.

Politsei tuletab meelde, et enne jääle minekut tasub alati hinnata ilmaolusid, võtta kaasa ohutusvarustus, jäänaasklid ja laetud telefon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles