Fotod lasteaias võivad tekitada sallimatust (1)

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviseedendusliku projekti “Suhkur – sõber või vaenlane” plakat Ülejõe lasteaias võib kasvatusteadlaste sõnutsi tekitada sallima­tuse teistsuguste inimeste suhtes. Kuuest pildist kolm on otseselt seotud suhkru tarbimisega, ülejäänud puudutavad ülekaalulisust.
Terviseedendusliku projekti “Suhkur – sõber või vaenlane” plakat Ülejõe lasteaias võib kasvatusteadlaste sõnutsi tekitada sallima­tuse teistsuguste inimeste suhtes. Kuuest pildist kolm on otseselt seotud suhkru tarbimisega, ülejäänud puudutavad ülekaalulisust. Foto: Erakogu

Pärnu Ülejõe lasteaias seisab stend, millel on fotod, propageerimaks tervislikku toitumist ja liikumist. Normaal- ja ülekaalus laste pildid kõrvuti eri küsimustega võivad mõnele mõjuda suunavalt ja stereotüüpe kinnistavalt. Vähemalt nii arvab toimetusele stendist foto saatnu.

Ülejõe lasteaia direktori Külli Petkeri sõnutsi meisterdati niisugune püst­alus, kuna lasteaed osaleb Pärnumaa omavalitsuste liidu ellu kutsutud terviseedenduslikus projektis “Suhkur – ­sõber või vaenlane”. Petkeri sõnutsi oli projekti rahastaja üks tingimusi juhtida tähelepanu laste ülekaalulisuse teemale.

Kuuest pildist lasteaia aknalaual kolm on otseselt seotud suhkru tarbimisega. Ülejäänud puudutavad ülekaalulisust üldisemalt.

Petker tõi esile tervise arengu instituudi mullu aprillis avaldatud maailma terviseorganisatsiooni laste rasvumise seire uuringu, milles selgus, et iga neljas Eesti esimese klassi laps on ülekaalus või rasvunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles