Video ja galerii: Pärnu tuiksoonel vajus auto läbi asfaldi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänane hommik oli õnnetu Audi roolis olnud naisele, kelle sõiduriist Pärnu ühel tuiksoonel, Tallinna maantee ja Jannseni tänava ristmikul ühtäkki esiratastega poolenisti maa alla vajus.

Ebameeldiva olukorra põhjustas teekatte all lõhkenud 150milillimeetrise läbimõõduga veetoru, mis oli lekkima hakanud ja asfalti toetanud pinnase kõrval asuvasse kanalisatsioonisüsteemi uhtunud. Nii vajuski toetuse kaotanud teekate üle ristmiku vuravate autode rataste all lohku, kuni õnnetu Audi sellesse katki vajutas ja lõksu jäi.

Avariipaiga lähedal töötava juuksuri väitel tekkis auk siis, kui enne Audit Rääma tänavalt silla poole keeranud kaubik sealt läbi sõitis.

“Ristmikul käis mürts, mõtlesin, et nüüd oli avarii,” sõnas ta. Kaubikujuht oli ristmikul seisma jäänud ja vaadanud, kas tema sõiduvahendiga oli kõik korras, ja edasi sõitnud.

Pealtnägija arvates ei pannud Audi juht auku tähele, kuna päike võis silma paista ja koht oli tähistamata. Tekkinud oli poolteisemeetrise läbimõõduga kolmnurkne auk, millel sügavust umbes 15 sentimeetrit ja kuhu Audi juht kahe rattaga sisse sõitis.

Kohale kutsutud päästjad tõstsid keset ristmikku lõksu jäänud sõiduki täispuhutavate patjade ja astmelaua abil üles ja treiler sõidutas selle remonditöökotta, kus see uuesti sõidukorda seatakse. Autole tekitatud kahju on lubanud korvata veetorustiku omanik AS Pärnu Vesi.

Tallinna maantee ja Jannseni tänava ristmikule tekkinud auk ümbritseti ohutuspiiretega.
Tallinna maantee ja Jannseni tänava ristmikule tekkinud auk ümbritseti ohutuspiiretega. Foto: Karl Hütt

Veeavarii keeras liikluse tiheda liiklusega ristmikul pea peale. Lekkiva toru remondiks osaliselt suletud ristmiku tõttu pidid liikluskorraldajad suunama ümber Jannseni tänavalt Rääma uulitsale suunduva autovoo, Rääma tänavalt oli raske pääseda Kesklinna sillale.

Avarii tõttu jäi veevarustuseta ligemale 400 klienti Jannseni tänava kortermajades, Ülejõe tervisekeskuses ja Rimi kaupluses.

Pärnu Vesi viis majade juurde olukorra leevendamiseks veetsisterni.

Pärnu Vee tehnilise teeninduse juhi Roman Vaba sõnade kohaselt põhjustas teekatte vajumise Jannseni tänava veetoru mõranemine.

“Lekkekoht oli keset ristmikku,” ütles ta.

Õhtuks parandasid Pärnu Vee töömehed toru, täitsid augu uue pinnasega ja tähistasid avariikoha piirdeaiaga.

Tallinna maantee ja Jannseni tänava ristmikule tekkinud auk ümbritseti ohutuspiiretega.
Tallinna maantee ja Jannseni tänava ristmikule tekkinud auk ümbritseti ohutuspiiretega. Foto: Karl Hütt

Uus asfalt loodetakse remonditud kohale paigaldada lähipäevil.

“Kuna see on tiheda liiklusega tänav, tellime sinna talvise kuuma asfaldi nii ruttu kui võimalik,” ütles Vaba, lisades, et ilmselt asfalditakse homme-ülehomme. “Kõik oleneb sellest, kui ruttu me tehasest asfaldi saame.”

Kuna piirdeaiaga ümbritsetud koht asub keset ristmikku, jääb liiklus seal mõnevõrra häirituks seniks, kuni teekate suudetakse taastada.“Liiklejatel tasub seal olla tähelepanelik,” tuletas Vaba meelde.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles