Hinnatõus pole ainus, mis elamuarendusele pidurit tõmbab

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki tänavu alustatakse suvepealinnas mitme kortermaja ehitust, millest üks on Pikk 16 elu- ja ärihoone, prognoosivad kinnisvaraspetsialistid, et korterite müük võtab kauem aega kui kahel varasemal aastal.
Ehkki tänavu alustatakse suvepealinnas mitme kortermaja ehitust, millest üks on Pikk 16 elu- ja ärihoone, prognoosivad kinnisvaraspetsialistid, et korterite müük võtab kauem aega kui kahel varasemal aastal. Foto: Lilli Tölp

Kinnisvaraeksperdi Pärnu maakleriteenuse juhi Janno Petersoni arvates oli 2018 optimismiaasta ja 2019 tuleb rohkem maa peale tulemise aasta. Ta ilmestas viimase aja kiiret hinnatõusu ehituses, et hind, mis kehtis eelmises kvartalis, tuleb nelja kuu pärast üle kontrollida: kas see on veel jõus? Kui kaks aastat tagasi arvestati, et kortermaja ehitushinnaks kujunes näiteks umbes 800 eurot ruutmeeter, siis praegu maksaks ruutmeeter enam-vähem võrdväärses elamus 1100 eurot.

Kinnisvaraeksperdi Pärnu maakleriteenuse juhi Janno Petersoni arvates oli 2018 optimismiaasta ja 2019 tuleb rohkem maa peale tulemise aasta. Ta ilmestas viimase aja kiiret hinnatõusu ehituses, et hind, mis kehtis eelmises kvartalis, tuleb nelja kuu pärast üle kontrollida: kas see on veel jõus? Kui kaks aastat tagasi arvestati, et kortermaja ehitushinnaks kujunes näiteks umbes 800 eurot ruutmeeter ilma käibemaksuta, siis praegu maksaks ruutmeeter enam-vähem võrdväärses elamus 1100 eurot.

LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing sõnas, et kuigi järsk tõus statistikas ei kajastu, on ehitushinnad viimase poole aastaga kerkinud kümnendiku ja rohkemgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles