Võiste raamatukogus kajastub Pätsi elu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võiste raamatukogu juhataja Ülle Toomla tutvustab kohaliku koduloolase Henn Saarega koostöös valminud näitust.
Võiste raamatukogu juhataja Ülle Toomla tutvustab kohaliku koduloolase Henn Saarega koostöös valminud näitust. Foto: Urmas Luik

Võiste raamatukogus avati Eesti esimese presidendi Konstantin Pätsi (23.02.1874–18.01.1956) elu ja tegevust kajastav näitus, mis valmis raamatukogu juhataja Ülle Toomla ja kohaliku koduloolase Henn Saare koostööna.

Vahetult Eesti Vabariigi aastapäeva eel avatud ja märtsi lõpuni vaadata jääva näituse põhiosa pärineb Henn Saare erakogust, seda täiendavad raamatukogu fondi trükised ja fotosuurendused.

Pätsi sünnikohas Tahkurannas avati monument tema kui presidendi auks ja osavõtul 25. juunil 1939 ning taasavati pool sajandit hiljem.

Võiste raamatukogu juhataja Ülle Toomla näitab mappi, mis valmis Eesti Vabariigi 100 aasta juubeliks.
Võiste raamatukogu juhataja Ülle Toomla näitab mappi, mis valmis Eesti Vabariigi 100 aasta juubeliks. Foto: Urmas Luik

Toomla jutu järgi on see esimene Saare kogudel põhinev näitus, ajendatuna Pätsi 145. sünniaastapäevast. Järgmine koostöönäitus kajastab vabadussõja monumente.

“Meil on iga kuu kolmandal kolmapäeval koduloolaste kokkusaamine, Henn Saar käis meile sel nädalal rääkimas ja esmaesitles Uulu mõisa kohta kogutud materjale,” mainis Toomla.

Läinud aastal koostas raamatukogu juhataja kaks mappi “100 hetke meie koduvalla ajaloost”, kus iga aasta kohta on kirjas olulisim või paikkonda enim mõjutanud sündmus. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles