Amet lubaks nüüd mootorid kaitset vajavatele järvedele

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ermistu (pildil) ja Tõhela järve ümbritsevad eri arengustaadiumis sookooslused ja metsad pakuvad elupaika paljudele väga haruldastele liikidele, seetõttu soovitakse seal piirata näiteks mootoriga veesõidukite liikumist.
Ermistu (pildil) ja Tõhela järve ümbritsevad eri arengustaadiumis sookooslused ja metsad pakuvad elupaika paljudele väga haruldastele liikidele, seetõttu soovitakse seal piirata näiteks mootoriga veesõidukite liikumist. Foto: Urmas Luik

Eelmise aasta alguses tekitas kohalikes elanikes vastuseisu keskkonnaameti plaan moodustada üle 3000 hektari suurune Tõhela-Ermistu looduskaitseala. Nüüd on amet teinud tagasiside põhjal eelnõus muudatusi.

Kui eelmises eelnõus keelati mõlemal järvel kogu ulatuses sõita sisepõlemismootoriga ujuvvahenditega, pakutakse nüüd kompromisslahendusena välja, et edaspidi võib seal küll mootorpaatidega liigelda, kuid kahjustava mõju vähendamiseks tuleks piirata sõidukiirust kümne kilomeetrini tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles