Lääne prefekt Kaido Kõplas politseinike nappusest: Suudame teha head tööd tänu Paikuse politseikoolile

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne prefekt Kaido Kõplas märkis, et kuigi politseis on suur tööjõupuudus, ei võeta kedagi ametisse augutäiteks.
Lääne prefekt Kaido Kõplas märkis, et kuigi politseis on suur tööjõupuudus, ei võeta kedagi ametisse augutäiteks. Foto: Mailiis Ollino

Lääne prefekt Kaido Kõplas tunnistas, et tööjõupuudus on pannud politsei väga raskesse olukorda. Veel pole kriis, kuid kui kõik pensioniealised korrakaitsjad lahkuksid ametist, oleks politsei jännis: täitmata jääks pea kümme protsenti Lääne prefektuuri ametikohti.

Kõplas loodab hiljutisele seadusemuudatusele, mille president Kersti Kaljulaid täna nähtavasti välja kuulutab. See lubaks eripensioni saama hakkavatel politseinikel samas ametis edasi töötada. Samal ajal käib politsei- ja piirivalveameti (PPA) ladvikus intensiivne töö selle nimel, et enam noori valiksid politseinikukutse.

Hiljuti läks Pärnu politseijaoskonna senine juht Andres Sinimeri pealinna juhtima PPA logistikabürood. Kui lootusrikas olete selles suhtes, et leiate eelkäijaväärilise inimese?

Ma väga loodan, et siia tuleb samaväärne inimene. Olen üsna optimistlik, kuna Pärnu linn on iseenesest atraktiivne ja see töö on hästi huvitav. Pärnu jaoskonna juhi töö on väga mitmekülgne. Tegemist on sesoonse piirkonnaga: suvel on tööd rohkem, talvel mõnevõrra vähem. Peale selle on meil mere ja piiriga seotud teemad, tavapatrull, raskemad kuriteod. Usun, et siia tuleb väärikaid kandidaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles