Video: merepäästjad leidsid võsast hülgepoja

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusest näiliselt abitu loomapoja leidnutel tuleb teavitada sellest keskkonnainspektsiooni telefoninumbril 1313 ja käituda sealt saadud juhiste järgi.
Loodusest näiliselt abitu loomapoja leidnutel tuleb teavitada sellest keskkonnainspektsiooni telefoninumbril 1313 ja käituda sealt saadud juhiste järgi. Foto: Kaader filmist

Pärnu politseijaoskonna merepäästjad leidsid täna hommikul Reiu rannast 500–600 meetri kauguselt hülgepoja, kelle nad tagasi mere äärde viisid.

Reiu randa jääolusid kontrollima läinud merepäästjad said suure üllatuse osaliseks, kui leidsid võsast hülgepoja. Konsulteerinud keskkonnainspektsiooniga, aitasid nad looma teki sisse ja viisid ta tagasi randa. Seal vaatas hüljes veel viivuks ringi, kuid asus siis kärmelt mere poole tagasi liikuma.

Möödunud nädalal leiti Treimani rannast viigripoeg kelle šansid emaga uuesti kokku saada nullisid kohale tulnud uudishimutsejad, kes olid viigripoega vees ujutanud, autosse sooja vedanud ja soovinud kojugi viia.

Keskkonnaameti looduskaitse peaspetsialist Tõnu Talvi rõhutab, et kui olete loodusest näiliselt abitu loomapoja leidnud, on õige teavitada sellest keskkonnainspektsiooni telefoninumbril 1313 ja käituda sealt saadud juhiste järgi. Igasugune muu korraldamine, looma omal algatusel loodusest eemaldamine ja häirimine on seadusega keelatud. “Loodusele on parim, kui ta saab toimida omaette, loodusseaduste järgi,” võttis looduskaitse peaspetsialist teema kokku.

Kui näete rannas hallhülge või viigerhülge poega:

  • Ärge minge talle lähedale ega häirige teda. Tal on teravad hambad.
  • Ärge hakake selfisid tegema ega hülgepoja asukohta sotsiaalmeedias kõigile jagama.
  • Tehke kaugemalt pilt või video ja saatke info Eesti metsloomaühingule. 
  • Ärge jalutage rannas lahtiste koertega.
  • Kui näete rannas jalutades lahtisi koeri, informeerige omanikke ja paluge neil koerad kinni panna.
  • Kindlasti helistage kohe metsloomaühingusse, kui hüljes on vigastatud.
Andmed: Eesti metsloomaühing
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles