Pärnu linn kuulutas varesekolooniatele sõja

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast 15. aprilli ei tohi enam enam pesade kallale minna.
Pärast 15. aprilli ei tohi enam enam pesade kallale minna. Foto: Marko Saarm

Tänavu sai Pärnu linnavalitsus keskkonnaametilt loa eemaldada varepesad mitmest paigast, kus varestekolooniad probleeme tekitasid. Esimesed pesad eemaldati juba veebruari lõpus.

Vareste pesad eemaldati linnavalitsuse heakorraspetsialist Piret Unni sõnutsi Mai tänava ja Ravi tänava ristumiskohas, Vana-Pärnu kalmistul ja Vana-Pärnu metsapargis.

Kuna vareslased on küllaltki järjepidevad olevused, on nad praeguseks uuesti mõni pesa nimetatud kohtadesse üles ehitanud, kuid needki on Unni kinnitusel plaanis hiljemalt aprilli alguses maha võtta.

Keskkonnaameti teatel peab pesi eemaldama järjepidevalt, et saavutada oodatud tulemuse. Kui linnud hakkavad kadunud pesa asemele uut tegema, tuleb seegi maha võtta. Protseduuri tuleks korrata, kuni vanalinnud loobuvad pesade ehitamisest.

Tööd peavad olema lõpetatud enne pesitsusaja algust ehk 15. aprilli. Pesi, kus on munad, on keelatud eemaldada.

Pesade likvideerimine ei lahenda aga suure tõenäosusega üldist probleemi, kuna see ei hävita kolooniaid, vaid need jagunevad väiksemateks üksusteks ja liiguvad linnas uutele aladele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles