Haridussüsteemi muudatused tekitavad Läänerannas paksu verd

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virtsu kooli direktori ja Lääneranna voli-kogu liikme Stanislav Nemeržitski meelest on eelnõu ainus probleem see, et ühte määrusesse on üritatud panna mitu eri asja.
Virtsu kooli direktori ja Lääneranna voli-kogu liikme Stanislav Nemeržitski meelest on eelnõu ainus probleem see, et ühte määrusesse on üritatud panna mitu eri asja. Foto: Urmas Luik

Lääneranna vallavolikogus käis eile arutelu niisuguse määruse üle, millega soovitakse uuendada valla koolide koosseisu ja töötasude maksmise põhimõtteid. Eelnõu pihta tuli omajagu kriitikat, mistõttu dokumenti ootavad ees muudatused.

“Peaeesmärk on see, et eelarvete suhtes valitseksid võrdsed ja selged alused: kuidas meil iga kooli eelarve kujuneb,” ütles Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets eelnõu kohta. Samal ajal tahetakse lahendada olukorda, kus direktorid annavad tunde ja kelle töökoormus on seepärast näiteks 1,5 kohta.

“Me ei peaks tegema mitut lepingut, vaid paneme koormused vastavusse reaalsusega. Kui direktor annabki tunde, võtame direktori koormust paberil maha ja näitamegi õpetaja koormust,” selgitas Pikkmets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles