Kulupõlengute hooaeg on alanud: päästjad rassisid Eametsas suure tuulega levinud tule kustutamisel

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori vallas Eametsa külas süttis ehitusjäätmete põletamisel kuiv kulu.
Tori vallas Eametsa külas süttis ehitusjäätmete põletamisel kuiv kulu. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eile pärastlõunal süttis Tori vallas Eametsa külas ehitusjäätmeid põletades kuiv kulu. 2500 ruutmeetrile levinud põlengu kustutamiseks kulus päästjatel ligemale tund.

Eile kell 14.13 teatati häirekeskusele maastikutulekahjust Eametsa külas, kus inimene põletas tuulise ilmaga keset kuiva kulu ehitusprahti.

Päästjad piirasid umbes 2500ruutmeetrisele alale levinud põlengu kulukustutusluudade ja veejoaga ja lõpetasid töö kell 15.04.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Maris Moorits ütles, et nädalavahetusel pidid päästjad reageerima mitmele kulupõlengule ja lõkkele, mida inimesed ilusate ilmade saabudes aedu korrastades tegema kipuvad.

Mooritsa sõnutsi on lõket tehes vaja jälgida ohutusnõudeid, et tuli ei ohustaks kellegi vara.

“Ohutusnõuete tagamine ei nõua suurt ettevalmistust, kuid võib päästa suuremast ohust ja kahjust,” ütles Moorits. “Tuleb jälgida, et lõkkease asuks hoonetest ja metsast ohutus kauguses ega asuks keset heinamaad või kulu.”

Lõkke tegemise ohutusreeglid

  • Suurema lõkke puhul peab vahemaa majani olema vähemalt 15, metsani 20 meetrit. Suure tuulega (üle 5,4 meetri sekundis, mil puude jämedamad oksad liiguvad) ei tohi lõket teha.
  • Kindlasti peavad lõkke kõrval asuma esmased kustutusvahendid.
  • Tuld ei tohi jätta järelevalveta ning lahkudes tuleb kustutada lõkkease ja hõõguvad söed.
Andmed: päästeamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles