Seminaril “Sattusin kampa” arutletakse probleemsete noorte üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korda rikkuvad noortekambad tegid eelmisel aastal linlastele muret Pärnu uues bussijaamas.
Korda rikkuvad noortekambad tegid eelmisel aastal linlastele muret Pärnu uues bussijaamas. Foto: Mailiis Ollino

Täna saavad Pärnu politseijaoskonna eestvedamisel korraldatud seminaril kokku Pärnumaa politseinikud, lastekaitsetöötajad, sotsiaalpedagoogid, noorsootöötajad ja muud koostööpartnerid, et jagada parimat praktikat, kuidas probleemsete noortega toime tulla.

Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanem Tõnu Kivis rääkis, et seminari eesmärk on kokku kutsuda noortega töötavad inimesed, arutamaks koostööd probleemsete noortega tegelemisel.

“On ääretult oluline otsida veel paremaid viise, et muuta veel paremaks ja sisukamaks Pärnumaal tehtavat tööd noortega,” ütles Kivis. “Võtmeküsimus on kindlasti see, kuidas võimalikult vara jõuda riskinoorteni. Kui noorel on kokkupuuted politseiga ja ta paneb toime korrarikkumisi, tegeleme juba tagajärgedega. Sel juhul on märksa keerulisem seda noort õigele teele juhtida.”

Kivise sõnutsi räägitakse seminaril põhjustest, miks noor üldse satub halvale teele, kuidas seda aegsasti märgata ja teda õigete valikute tegemisel toetada.

“Samuti arutame, kuidas käituda, kui ta satub kampa noortega, kes panevad toime korrarikkumisi. Samuti kuuleme seminaril välispartnerite kogemusi ja praktikat: Soome kolleegid räägivad, mis on mobiilne noorsootöö,” lausus Kivis.

Seminaril esinevad ettevõtja Vallo Palm, Kadri-Ann Lee siseministeeriumist, Kaire Tamm ja Laidi Surva justiitsministeeriumist, Pille Vaiksaar Maarjamaa hariduskolleegiumist, Annely Reile ja Triin Mäger Pärnu noorte vabaajakeskusest, koolitajad Heikki Turkka ja Julia Saarholm Soomest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles